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Scientist finds the 'right' way to cut Christmas cake (25th December, 2020)

살콤아내 2021. 5. 25. 16:28
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Scientist finds the 'right' way to cut Christmas cake   (25th December, 2020)

Christmas cake is a tradition that dates back centuries, for people who celebrate the festive season. The vast majority of those who enjoy a slice of their favourite seasonal treat are unaware that there is a science behind its slicing. Dr Chris Budd, a professor of applied mathematics and geometry at two UK universities, tested several hypotheses on the optimal way to cut a Christmas cake into slices. He focused on how to dissect the cake while leaving the exposed insides as moist as possible. His solution was to cut the cake across the middle, leaving two semicircles, then cut slices and push the remaining halves together. He said: "It works." However, perhaps he would admit that it isn't exactly rocket science.

According to Wikipedia, Christmas cake is an English tradition that began as plum porridge. The plums later gave way to raisins, sultanas, orange rind and other dried fruit. The fruit is often soaked in rum or brandy. It is quite common for the fruity loaf part of the cake to be covered in a layer of marzipan, and then the top and sides to be coated in icing. The icing is a hardened, white sugar coating that can be over a centimetre thick. The top of the cake is usually decorated with an array of Christmassy symbols like fir trees or snowmen and women. Christmas cakes vary around the world. In Sri Lanka, they are full of treacle and spices. In Japan, they are simple sponge cakes with whipped cream and strawberries.

 

 

[단어]

dates back centuries 수 세기 전부터 

seasonal 크리스마스의 

semicircles 반원

not rocket science/not a rocket scientist 고도의 지능이 요구되는 것이 아닌  (=brain surgery)

give way to ~로 바뀌다

marzipan  마지팬(아몬드, 설탕, 달걀을 섞은 것으로 과자를 만들거나 케이크 위를 덮는 데 씀. 화과자/앙금과자같이 생김)

fir trees 전나무

treacle 당밀(설탕을 녹여만듦)

 

[해석]

한 과학자가 크리스마스케이크를 자르는 적당한 방법을 발견했다.

크리스마스 케이크는 이 축제의 시즌을 기리는 사람들에게는 수세기 전부터 있었던 전통이다. 가장 사랑받는 크리스마스 디저트 한 조각을 즐기는 대부분의 많은 사람들은 조각을 자르는 방법 뒤에 숨겨진 과학이 있음을 알지 못한다. 두 영국 대학의 응용수학과 기하학 교수인 Chris Budd박사는 크리스마스 케익을 조각으로 자르는 적절한 방법에 대한 몇몇 가설을 실험했다. 그는 어떻게 케이크 절단면이 가능한 한 촉촉하게 유지되도록 케이크를 해체하는 방법에 집중했따. 그의 해결첵은 케이크를 두 반원을 남기며 중간부터 자르고 남은 조각들을 잘라 반쪽들을 다시 밀어넣는 것이었다. 그는 "효과가 있다"라고 말했다. 그러나 어쩌면 그는 이 실험이 완벽히 고도의 지능이 요구되는 것이 아니라는 것을 인정 할지도모른다"

 

위키피디아에 따르면 크리스마스케이크는 자두죽으로 시작했던 영국의 전통이다. 자두는 후에 말린과일, 오렌지 껍질, 그리고 다른 말린과일로 바뀌었다. 과일은 흔히 럼주나 브랜디에 적셔졌다. 과일이 들어간 케이크 덩어리 부분이 마지팬으로 덮어져서 아이싱으로 케이크 탑과 사이드가 코팅되는 것은 흔했다. 아이싱은 딱딱하고 하얀 설탕코팅으로 1cm미터 이상일 수도 있다. 케이크 윗부분은 주로 전나무나 눈사람과 같은 크리스마스 상징의 장식이 놓여졌다. 크리스마스케이크는 세계마다 다른 양상을 보인다. 스리랑카에서는 크리스마스케이크가 당밀과 향신료로 가득채워진다. 일본에서는 크리스마스케이크는 단지 휘핑크림과 딸기가 있는 스폰지케이그 형태이다.

 

 

 

Christmas Cake - ESL Lesson Plan - Breaking News English Lesson

 

Scientist finds the 'right' way to cut Christmas cake

English News Lessons: Free 27-Page lesson plan / 2-page mini-lesson - Christmas Cake - Handouts, online activities, speed reading, dictation, mp3... current events.

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